המציאות הכלכלית הקשה בצפון ישראל מציבה את בעלי העסקים מול אתגרי המלחמה, במיוחד במצבים בהם השגרה מופרת בשל מצבי חירום בגזרה הצפונית באזורי הגליל והגולן, האזעקות הבלתי פוסקות חדירת הכטבמים והמתיחות הקרובה לגבול לבנון הובילו את המבקרים להתרחק מהמקום, ועוד הפינוי של חלק מתושבי הצפון גרמה לישובים שאינם פונו להפוך לשדה קרב של ממש. מצב זה הפך לבלתי נסבל ומקשה על עסקים להמשיך לפעול ומעלה את החשש מקריסה כלכלית. לפי העדכונים, המדינה מקדמת מתווה פיצויים, הכולל תמיכה לעסקים שנפגעו ישירות מהמצב הביטחוני, ובעלי העסקים טוענים כי הסיוע אינו מספיק כדי לכסות את ההפסדים שנגרמים כבר מעל שנה מה באמת הסיכוי להחזיר את הגלגלים למסלול.
נראה כי עסקים רבים, בהם מסעדות, צימרים ומרכזי תיירות, נאבקים כדי להחזיק את הראש מעל המים. ישנם עסקים שתלויים במבקרים מבחוץ, בעיקר בענף התיירות, שם סגירת מקומות לינה ומוקדי עניין מובילה לירידה חדה בהכנסות. המצב הכלכלי הלא-יציב מותיר את העסקים עם חובות לספקים ועם קושי לגייס לקוחות חדשים. למרות המתווה החדש, שנועד לפצות על אובדן ההכנסות, רבים מבעלי העסקים מרגישים כי הוא אינו מספק את הכיסוי הנדרש להפסדים המתמשכים שמובילים משפחות שלמות למצב של חדלות פירעון ופשיטת רגל.
הביקורת הציבורית על אופן ניהול המשבר מצד המדינה נמשכת. בעלי עסקים רבים מרגישים כי הם נותרו להתמודד לבד במציאות קשה וכי הסיוע שמוצע לא נותן מענה לצרכים המיידיים. לעיתים קרובות, על מנת להישאר בעסק, נדרשים בעלי העסקים לנקוט צעדים כואבים כמו צמצום פעילות או סגירה. על רקע זה, נשמעים קולות הקוראים לממשלה לפעול במהירות ובאופן מקיף ומתגמל עם לבעלי העסקים שהפכו עם השנים לשקופים, על מנת למנוע קריסת עסקים חיוניים עבור כלכלת הצפון.